Το ρόδι αποτελεί πηγή πολύτιμων θρεπτικών συστατικών για τον οργανισμό καθώς περιέχει αντιοξειδωτικές ουσίες, πρωτεΐνες, βιταμίνες, φυτικές ίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία.
Στην ελληνική παράδοση, συναντάμε το σπάσιμο του ροδιού στους γάμους ως σύμβολο καλής τύχης, γονιμότητας και ευημερίας, αλλά και στην υποδοχή της Πρωτοχρονιάς ως γούρι. Το ρόδι χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα στην παράδοση σχεδόν όλων των λαών αλλά και ως ιερό σύμβολο σχεδόν όλων των θρησκειών.
Έχει αντιμικροβιακές, αντιφλεγμονώδεις και αντιδιαρροϊκές ιδιότητες, προστατεύει από εγκεφαλικές βλάβες, από την αθηροσκλύρωση ενώ βοηθάει στην μείωση της LDL χοληστερόλης. Τέλος βοηθάει στην αντιμετώπιση του καρκίνου του προστάτη αλλά και του καρκίνου του μαστού.
Στην ελληνική παράδοση, συναντάμε το σπάσιμο του ροδιού στους γάμους ως σύμβολο καλής τύχης, γονιμότητας και ευημερίας, αλλά και στην υποδοχή της Πρωτοχρονιάς ως γούρι. Το ρόδι χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα στην παράδοση σχεδόν όλων των λαών αλλά και ως ιερό σύμβολο σχεδόν όλων των θρησκειών.
Τα θρεπτικά συστατικά του ροδιού:
- Βιταμίνες Α, B3 (Νιασίνη), Β9 (Φυλλικό οξύ), C, E, K
- Φυτικές ίνες
- Ασβέστιο
- Πρωτεΐνες
- Φώσφορο
- Χαλκό
- Χολίνη
- Ψευδάργυρο
- Ωμέγα-6 λιπαρά
- Πολυφαινόλες
- Τανίνες
- Ανθοκυανίνες
- Σίδηρο
- Σελήνιο
- Νάτριο
- Μαγνήσιο
Έχει αντιμικροβιακές, αντιφλεγμονώδεις και αντιδιαρροϊκές ιδιότητες, προστατεύει από εγκεφαλικές βλάβες, από την αθηροσκλύρωση ενώ βοηθάει στην μείωση της LDL χοληστερόλης. Τέλος βοηθάει στην αντιμετώπιση του καρκίνου του προστάτη αλλά και του καρκίνου του μαστού.