Ο ρόλος των λευκών αιμοσφαιρίων είναι πολύ σημαντικός για τον οργανισμό γιατί αποτελούν την ασπίδα προστασίας του ανοσοποιητικού μας συστήματος και η μείωση τους μπορεί να προκαλέσει σοβαρές διαταραχές.
Άτομα με χαμηλό αριθμό λευκών αιμοσφαιρίων (Λευκοπενία), είναι επιρρεπή στις λοιμώξεις λόγω εξασθένησης του ανοσοποιητικού συστήματος.
Οι βασικότεροι παράγοντες μείωσης του αριθμού των λευκών αιμοσφαιρίων είναι:
Οι τροφές που αυξάνουν τα λευκά αιμοσφαίρια είναι:
Άτομα με χαμηλό αριθμό λευκών αιμοσφαιρίων (Λευκοπενία), είναι επιρρεπή στις λοιμώξεις λόγω εξασθένησης του ανοσοποιητικού συστήματος.
Οι βασικότεροι παράγοντες μείωσης του αριθμού των λευκών αιμοσφαιρίων είναι:
- γενετικές διαταραχές
- αυτοάνοσα νοσήματα
- ιογενείς λοιμώξεις
- χημειοθεραπείες ή ακτινοθεραπείες
- καρκίνος
- παρενέργειες φαρμάκων
Οι τροφές που αυξάνουν τα λευκά αιμοσφαίρια είναι:
- Τα πορτοκάλια (βιταμίνη C και φυλλικό οξύ)
- Τα σπαράγγια
- Τα παντζάρια
- Ο σωλομός
- Η γαλοπούλα
- Τα φασόλια
- Ο αρακάς
- Οι φακές
- Οι μπάμιες
- Το μπρόκολο
- Το σπανάκι
- Οι μπανάνες
- Το γκρέιπφρουτ
- Τα σταφύλια
- Το πεπόνι
- Οι φράουλες
- Το αβοκάντο
- Τα καρότα
- Το λάχανο
- Η εχινάκεια
- Το πράσινο τσάι
- Το ginseng