Ph αίματος - Αλκαλική διατροφή και μακροζωία - Curious Rat

Τετάρτη 26 Απριλίου 2023

Ph αίματος - Αλκαλική διατροφή και μακροζωία

αλκαλική διατροφή

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής χαρακτηρίζεται από μία διατροφή πλούσια σε όξινες και τοξικές ουσίες, ιδιαίτερα καταστρεπτικές για τον ανθρώπινο οργανισμό, οι οποίες σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες όπως η έλλειψη άσκησης και ξεκούρασης, το στρες, η μόλυνση του περιβάλλοντος, η λήψη φαρμάκων, οδηγούν σε χρόνιες εκφυλιστικές ασθένειες και πολλές φορές στο θάνατο.

Οι επεξεργασμένες τροφές και η κατανάλωση κρέατος, ζάχαρης και γαλακτοκομικών προϊόντων, επιβαρύνουν τον οργανισμό μας με τοξίνες. Η συσσώρευση των τοξινών στους ιστούς, επιφέρει την γήρανση, την φθορά των οργάνων και μας κάνει πιο επιρρεπείς στις ασθένειες.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν πως το ph του αίματος επηρεάζει την υγεία μας. Το ph (potential hydrogen / ποσοστό υδρογόνου στο αίμα) είναι ένας δείκτης ο οποίος αναφέρεται στην οξύτητα ή αλκαλικότητα μίας ουσίας και αναλογεί σε μία κλίμακα από το 0 έως το 14. Οι φυσιολογικές τιμές του ph στο αίμα, για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού, είναι 7.35 - 7.45. Όταν οι τιμές είναι κάτω από 7, το ph είναι όξινο, ενώ όταν οι τιμές πάνω από 7, το ph είναι αλκαλικό.

Το ιδανικό περιβάλλον για τον ανθρώπινο οργανισμό είναι το ελαφρά αλκαλικό. Επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει ότι οι περισσότερες ασθένειες αναπτύσσονται σε όξινο περιβάλλον. Βακτήρια και μικροοργανισμοί αναπτύσσονται σε αυτό, με αποτέλεσμα την κακή λειτουργία των οργάνων και την εξασθένιση του οργανισμού.

Η αλκαλική διατροφή, βοηθάει στην σωστή λειτουργία του μεταβολισμού ενώ παράλληλα αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας, συμβάλλει στην αποτοξίνωση με συνέπεια την ενδυνάμωση του οργανισμού με τα απαραίτητα συστατικά, την υγεία και την μακροζωία.

Η αλκαλική διατροφή πρέπει να αποτελείται 70 έως 80% από αλκαλικές τροφές και 20 έως 30% από όξινες τροφές για να υπάρχει μία ισορροπία του Ph σε ελαφρά αλκαλικά επίπεδα.

Στις όξινες τροφές ανήκουν: το κρέας, οι επεξεργασμένες τροφές, η ζάχαρη, ο καφές, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα αεριούχα ποτά, το κρασί, τα οστρακοειδή, η μπύρα, το άσπρο αλεύρι, τα άσπρα ζυμαρικά, το άσπρο ρύζι, το μαύρο τσάι, η σοκολάτα, το λευκό ξύδι, τα οινοπνευματώδη κ.ά.

Στις αλκαλικές τροφές ανήκουν: το λεμόνι, τα λαχανικά, το αβοκάντο, το σέλινο, το σκόρδο, τα ροδάκινα, οι μπανάνες, το λάϊμ, το μάνγκο, το καλαμπόκι, ο αρακάς, το μηλόξυδο, το παντζάρι, το μπρόκολο, τα πορτοκάλια, οι φράουλες, το κουνουπίδι, το λάχανο, τα σύκα, οι ξηροί καρποί κ.ά.