Βασιλικός πολτός: Τόνωση της μνήμης, Αύξηση της αντοχής - Περιέχει πρωτεΐνες και αμινοξέα - Curious Rat

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

Βασιλικός πολτός: Τόνωση της μνήμης, Αύξηση της αντοχής - Περιέχει πρωτεΐνες και αμινοξέα


βασιλικός πολτός
Ο βασιλικός πολτός είναι μία παχύρρευστη λευκή κρεμώδης ουσία, η οποία εκκρίνεται από τους αδένες των μελισσών και προορίζεται για το αρχικό στάδιο της ανάπτυξης όλων των μελισσών (προνυμφών) και για όλη την διάρκεια της ζωής της βασίλισσας. Οι προνύμφες που θα γίνουν εργάτριες τρέφονται μόνο τις 2-3 πρώτες μέρες της ζωής τους με βασιλικό πολτό, ενώ η βασίλισσα για το υπόλοιπο της ζωής της. Η βασίλισσα ζει από 2-5 χρόνια (25 έως 50 φορές περισσότερο από τις εργάτριες,οι οποίες ζουν 35-40 μέρες), έχει διπλάσιο μέγεθος και διπλάσιο βάρος.

Συστατικά του βασιλικού πολτού
Ο βασιλικός πολτός είναι μία μοναδική τροφή για του άνθρωπο, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και ανήκει στις λεγόμενες "σούπερ τροφές". Περιέχει:
  • Πρωτεΐνες - Περίπου 15%.
  • Αμινοξέα - Όλα τα απαραίτητα αμινοξέα τα οποία δεν μπορεί να παράγει ο ανθρώπινος οργανισμός.
  • Βιταμίνες - Σε μεγάλες ποσότητες βιταμίνες του συμπλέγματος Β ( θειαμίνη-Β1, ριβοφλαβίνη-Β2, νιασίνη-Β3, παντοθενικό οξύ-Β5, πυριδοξίνη-Β6, βιοτίνη-Β7,φολικό οξύ-Β9,κοβαλαμίνη-Β12) και σε μικρές ποσότητες βιταμίνες Α, C, D, E, K.
  • Σάκχαρα - Περίπου 90% φρουκτόζη και γλυκόζη.
  • Μέταλλα και Ιχνοστοιχεία - Ασβέστιο, Σίδηρο, Μαγνήσιο, Κάλλιο, Νάτριο, Ψευδάργυρο, Χαλκό, Φώσφορο.
  • Νουκλεϊκά οξέα - DNA και RNA.
  • Ακετυλοχολίνη.
Ο Βασιλικός πολτός έχει ευεργετικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό. Τονώνει την μνήμη, επιδρά θετικά στον μεταβολισμό, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, έχει αντιοξειδωτικές και αντιγηραντικές ιδιότητες, έχει αντιβακτηριακές και αντι-ιικές ιδιότητες, αυξάνει την αντοχή και βελτιώνει την σεξουαλική λειτουργία.

Χρησιμοποιείται σε θεραπείες ακμής, εκζέματος, ψωρίασης, σε νευρολογικές παθήσεις, στην ρευματοειδή αρθρίτιδα, σε ασθένειες που προσβάλλουν την στοματική κοιλότητα και σε διάφορες μορφές καρκίνου.

Η ημερήσια κατανάλωση του θα πρέπει να είναι από 100-500 χιλιοστά του γραμμαρίου.