Κεφίρ: Οι ευεργετικές ιδιότητες των προβιοτικών - Curious Rat

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

Κεφίρ: Οι ευεργετικές ιδιότητες των προβιοτικών

κεφίρ

Το κεφίρ είναι ένα φυσικό γαλακτοκομικό προϊόν, πλούσιο σε ένζυμα και μικροοργανισμούς, το οποίο επιδρά ευεργετικά στο πεπτικό σύστημα.'Έχει ελαφριά ξινή και δροσιστική γεύση και μοιάζει με το γιαούρτι.

Καταναλώνεται καθημερινά, εδώ και αιώνες, στον Καύκασο, όπου ζουν οι μακροβιότεροι άνθρωποι στον κόσμο, και στις γύρω περιοχές.

Παρασκευάζεται από οποιονδήποτε τύπο γάλακτος, στον οποίο έχει γίνει ζύμωση μετά από καλλιέργεια με "σπόρους" κεφίρ. Οι "σπόροι" ή "κόκκοι" του κεφίρ, ενώνονται μεταξύ τους και μοιάζουν πολύ στην εμφάνιση με τους ανθούς του κουνουπιδιού, σε μέγεθος περίπου νυχιού. Περιέχουν πρωτεΐνες, αμινοξέα, λιπίδια, πολυσακχαρίτες, προβιοτικά, μαγνήσιο, ασβέστιο, φώσφορο κ.ά.
  • Επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι η συστηματική κατανάλωση του κεφίρ ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.
  • Έχει αντιμικροβιακές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.
  • Είναι αντιφλεγμονώδες.
  • Είναι ιδανικό για τα άτομα που έχουν δυσανεξία στην λακτόζη καθώς το μεγαλύτερο μέρος της πέπτεται από τα βακτήρια και τις ζύμες του κεφίρ.
  • Δρα θετικά ενάντια στις λοιμώξεις του εντέρου, ενώ βοηθά στην καλή λειτουργία του.

Το κεφίρ πωλείται σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα.