φωτογραφία: oxygenee.com
Το αψέντι είναι ένα υψηλής περιεκτικότητας αλκοολούχο απόσταγμα το οποίο φτιάχνεται από ένα αρωματικό ποώδες φυτό την αψιθιά (absinthe). Το ποτό παρασκευάστηκε για πρώτη φορά από τον Dr. Pierre Ordinaire στην Ελβετία.
Για την παρασκευή του χρησιμοποιούνται, σύμφωνα με την παραδοσιακή συνταγή, τρία βότανα: αψιθιά, γλυκάνισος και μάραθο.Μετά την απόσταξη, προστίθεται το πράσινο χρώμα, είτε με φυσικό τρόπο, εμποτίζοντας άλλα βότανα στο μείγμα, είτε με χρωστικές
ουσίες. Στις αρχές του 19ου αιώνα έγινε διάσημο στα Παρισινά καφέ και καμπαρέ ιδιαίτερα στους κύκλους της διανόησης. Τα μεγαλύτερα ονόματα του καλλιτεχνικού κύκλου της εποχής, ορκίζονται στο όνομα του.